Vanskelig
Å KOMME
UTENOM
Ganbara er et veldreid maskineri som pumper ut sine små tapas-delikatesser uten stans, og på bardisken strømmer det på med alt man ønsker seg for å sveive i gang dagens inspirasjon.
Vanskelig å komme utenom denne tapasbaren i San Jeronimo 21, midt i selve Zona Pintxos som gamlebyen kalles av de som bor der.
Ganbara er et veldreid maskineri som pumper ut sine små tapas-delikatesser uten stans, og på bardisken strømmer det på med alt man ønsker seg for å sveive i gang dagens inspirasjon. Sesongbasert mat blir som en kjedelig klisje i forsøket på å beskrive aktiviteten her. Utrolig nok og uansett sesong eller ikke, innerst i rommet på disken, side om side med kassaapparatet, et lite berg av alle slags skogens sopp.
Steinsopp, kantareller, trompetsopp i alle farger, piggsopp og risker så det holder og tilberedt enkelt og ukomplisert, stekt i panne med litt løk, hvitløk og hakket persille.
Ansjos, sardiner, klippfisk, navarra-asparges, kroketter og ymse tostadas med kaviar pryder disken ustoppelig, vinen renner i strie strømmer i små glass og edderkoppkrabben, gratinert og rett fra ovnen, gjør sitt til at dagen ikke blir den samme uten Ganbara i ryggen for å møte en ny og solrik dag i skyggen av de to,tre hundre andre tapasbarene i byen.
Uunngåelig i gamlebyen er også La Cepa i 31,de Agosto.