Adresser 768 xxx q85

Reisene blir bare hyppigere med årene, jeg kan rett og slett ikke la være. Jeg må ut.

p
EYVIND HELLSTRØM

Vi hadde snakket om det lenge. Å gi boken ”Gode adresser” nytt liv på dagens fantastiske teknologiske plattformer. Det har gått mer enn ti år siden boken ble lansert og den ble raskt inspirasjonskilde og fast reisefølge for titusenvis av matglade nordmenn. Nå var det på høy tid å gi enda flere muligheten til å finne og besøke ridderne av den gode smak – Les marchands du bonheur.

Dette er resultatet av mer enn 40 år på tur. Det er blitt så mange av dem at flyselskapene drysser flotte kort ned i postkassen min hele tiden. Reisene blir bare hyppigere med årene, jeg kan rett og slett ikke la være. Jeg må ut. Hente inspirasjon til å oppleve nye smaker og ny spisekultur. Jeg vil ha impulser til å komme videre.

Her kan du selv la deg inspirere til en reise til Lyon, London, Milano, San Sebastian, Singapore, New York, København…. eller bare rett og slett reise. Verden er fremdeles stor, men den er heldigvis blitt mer tilgjengelig. Så det er bare å pakke og dra. Ut av kontoret, ut av hjemmet, ut av hverdagen, bort fra trivialitetene. For en stakket stund.

Et spisested har en livssyklus som alt annet. Kokker er nomader og rastløse sjeler. En superchef kan plutselig bestemme seg for å flytte teamet sitt til andre steder. Selv spisesteder i fjerde generasjon kan ha endret seg. Ingen er udødelige. Bortsett fra Paul Bocuse, hos ham har det alltid fantes et ledig bord. Nå er han blitt gammel og jeg besøker ham så ofte jeg kan. Lyon ligger tross alt bare timer unna Paris hvis man hopper på den superraske TGV'en og bare en kort biltur fra resten av Europa. I hvertfall føles det slik når endestasjonen er Bocuse sitt Lyon. For dette er også en erfaring; Det er langs alle omveiene de beste opplevelsene finnes.

Hvis du på dine egne reiser oppdager at en adresse har skiftet telefonnummer, lagt ned driften eller byttet navn, så hører jeg gjerne fra deg på godeadresser [at] hellstrom.no. Jeg har vært skånet for de fleste av dem, men bomturer er bortkastede penger og bortkastet tid.

Bon Voyage!