André

TypeFine Dining
PrisnivåDyr
n

Et

univers av

kreativitet

André Chiang er like mye fransk som han er japaner, kineser eller av annen asiatisk herkomst. Han er høyreist, rak i ryggen og kåret til Asias Best Dressed Chef. Ikke bare i kokketøyet, men også på byen. Vi kunne lagt til The Most Handsome. Dessuten er han på alle mulige lister over kåringer av Fine Dining restauranter i verden, senest på femte plass på Asias 50 Best. I det sjiktet er det små marginer. Og det blir meningsløst å sammenligne  all denne kulinariske perfeksjonen.

Først av alt skal det sies at André Chiangs townhouse i periferien av China Town er et usedvanlig sjarmerende sted og det åpenbarer seg tydelig før vi har kommet innenfor dørstokken. Huset med den lille blåmalte døren var tidligere tilholdssted for statsministerens advokater. Nå ligger det der fristende og uimotståelig. Huset og fasaden og den lille plassen med bonsai-tre minner mest om et lite venetiansk palass.  

Stedet oser av hjertelighet. Vi setter oss ved den staselige bordet i massiv eik og det sprer seg en atmosfære av kjølig eleganse og kulinarisk trygghet. Vi har ankommet et sted som byr på seg selv og vi håper som alltid at kokekunsten vil innfri. Et halvt liv har André tilbrakt på franske kjøkken og det oppmuntrende fra den første lille jordskokk-chips som stilles på den nakne bordplaten er at han byr på det beste fra to verdener. Fransk finesse med asiatiske impulser dukker opp en etter en.

Etter den smakfulle lunsjen kan vi konkludere med at André like gjerne kunne toppet listen, men vi avstår altså fra alle rangeringer. Det må sies at stedet er litt av en drøm.

Ikke bare André Chiangs, men for alle som får audiens her. Nede i første etasje er det modernisme og kongelig plass i de grasiøse Platner stolene. Med innsikt til det komprimerte skinnende stålkjøkkenet bak sotet glass. André og hans løytnanter opererer de elegante rettene med intensitet og uten drøy ventetid. Et sikkert tegn på at maskineriet er veldrevet og maten forståelig. Ingen uendelige menyer med et skred av ingredienser og kompliserte sammensetninger.

André viser oss rundt. Annen etasje med damask innbyr til romanse og intimitet. Det perfekte rammeverket for en candlelight dinner. Her finnes bare noen få bord for kjærlighetspar.

Tredje etasje er Andrés hule. Jeg gjenkjenner den glødende entusiasmen og all lærdommen hentet hos sine mentorer i Frankrike. Pourcels.Troisgros, Gagnaire.

-Vi har ikke et laboratorium her, ikke et prøvekjøkken, heller ikke et atelier, men her i tredje kan hele teamet samles og skape nye konsepsjoner som vi prøver ut i en lunsjmeny. Lunsjmenyen vår er på sett og vis en test og gjestene våre er testpilotene. Får vi begeistring tilbake blir rettene inkludert i den mer avanserte kveldsmenyen.

-Vi kan også bare sitte ned å drikke en god vin, lete og bla i kokebok-samlingen og hente inspirasjon. Den er han full av. Både som kjøkkenmester, tegner, illustratør, pottemaker og designer av sitt eget reisverk. Et univers av kreativitet. Den lille detaljen på ”le tablier du chef”, det smarte svarte kjøkkenforkleet med bånd og beslag i lær minner oss på at alt er gjennomtenkt. André med litt hjelp fra Gud is in the details.