BØKER

Oppskriftbøker

Forside highres 288 xxx q85

Duft av Jul – En kjøkkenhåndbok for juletiden

Forfatter: Eyvind Hellstrøm & Kristin Jacobsen
Design: Olssøn & Barbieri
Photo: Stian Broch
ISBN 978-82-93311-03-4

OPPSKRIFTER

Grillet hummer med kryddersmør Lutefisk med ertestuing og bacon Dronning Maud
I Duft av jul sørger Eyvind Hellstrøm og Kristin Jacobsen for at alt som har med mat og drikke blir perfekt til jul og nyttår. Alle de tradisjonelle rettene er med, som ribbe, pinnekjøtt, torsk, julesild, medisterkaker, lutefisk og skinke, og alt nødvendig tilbehør, som rødkål, svisker og saus. I julen forventer vi ikke bare småkaker og julekonfekt, men også desserter som karamellpudding og dronning Maud. Nyttårsfeiringen er også inkludert, med gås, and og kalkun, og andre festlige retter. De tradisjonelle rettene har selvsagt fått en moderne touch. 

 Med denne kjøkkenhåndboken får du den komplette juletiden – i hvert fall når det gjelder det som settes på bordet! Og av god mat kommer den gode stemningen. Og da er i grunnen julen og nyttår i boks.
Bare mat forside 288 xxx q85

Bare Mat -fra mitt kjøkken

Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788299928427

OPPSKRIFTER

Hvit fisk med venusskjell Kamskjell i det grønne Piggvar Asian Style
Når Hellstrøm serverer for familie og venner, er det med noe som gleder ganen, men ikke er komplisert. Med "Bare mat, fra mitt kjøkken" kan du selv lage enkle og gode måltider som ikke går i glemmeboka.
Hellstrom jr forside 288 xxx q85

Hellstrøm Jr.

Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Kristin Jacobsen
Photo: Stian Broch
ISBN 9788203390456

OPPSKRIFTER

Blåskjell Fiskegrateng Gulrotkake med kremost
60 oppskrifter & gode tips Denne kokeboka er en stjernekokks arv til kommende generasjoner. For Eyvind Hellstrøm er mat essensen i livet. Kan du lage god mat, åpner det dørene til et liv med gode opplevelser, sier han. Hellstrøm vil gjøre tenåringer interessert i mat og matlagning. Til å hjelpe seg har han fått med seg sitt fadderbarn Elise og hennes venner. Sammen har de laget en kokebok med 50 oppskrifter på frokost, lunsjretter, hverdagsmiddag, søndagsmiddag, festmat, buffémat samt fristende snacks og godsaker. Oppskriftene er enkle, og rettene er tilpasset råvarer man får i årets sesonger. Boka er full av geniale tips, og steg-for-steg bilder viser hvordan man best skjærer, hakker, rører, ruller, baker.
Iskremfabrikken forside 288 xxx q85

Iskremfabrikken -brødrene Hellstrøms beste desserter

Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Jan Hellstrøm
Photo: Paul Paiewonsky
ISBN 9788203239007

OPPSKRIFTER

Pistasjiskrem med vannbakkels Split banan med appelsinpasjonssorbet
I barndommen tilbrakte brødrene Jan og Eyvind Hellstrøm fritiden på onkel Arnes iskremfabrikk i Moss. De luktet vanilje og var alltid bleike. De spiste is, lærte å arbeide og fikk sansen for gode smaker og naturlige råvarer. Hellstrømbrødrene har fortsatt en felles "passion" for hjemmelaget iskrem, og dette er iskremboken de har drømt om å lage siden de var små. I tillegg til morsomme historier og reisetips, er boken full av verdens beste oppskrifter på iskrem og tilbehør av alle slag ...Crêpe Suzette, Stekte bananer med limesorbet, Whisky iskremsufflé, Iskrem Sundae, Bakte fiken med vanilje- og rosmariniskrem, Jordbærsuppe med basilikumsorbet, Kaffegranité med sjokoladesorbet, Amaretto iskake ... Oppskriftene er basert på naturlige råstoffer og er helt uten tilsetningsstoffer. Å lage iskrem er et eventyr av lukter og sanselighet. Det er forbausende lett å få til og smaker fantastisk. I Iskremfabrikken. Brødrene Hellstrøms beste desserter er budskapet enkelt: Skal du få den unike smaken av nylaget iskrem, må du til en topp iskrembar eller lage den selv.
Ingrid og eyvinds livretter hd image 288 xxx q85

Ingrid og Eyvinds livretter

Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Ingrid Espelid Hovig
Photo: Trygve Indrelid
ISBN 9788281880863
Ingrid og Eyvind har samlet sine beste oppskrifter! I denne boken får du lære å tilberede Ingrids og Eyvinds livretter på en slik måte at du kan lage maten i ditt eget kjøkken. Her finner du klassiske retter som coq au vin, den aller beste smørstekte sjøtungen og den deiligste crème brûlée. I tillegg til alle favorittene inneholder boken en sauseskole og et stort utvalg spennende tilbehør. Bokens forfattere kommer også med personlige betraktninger og erfaringer fra liv fylt av god mat og matglede.
Fi7kd9dy 249 masterchef forside 288 xxx q85

Hvordan bli en Masterchef

Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Tom Victor Gausdal
Design: Sigurd Fandango
Photo: Ingvar Eriksson
ISBN 9788275474078
Hvordan komponerer du dine egne retter? Hvordan jobber du mest mulig effektivt på kjøkkenet? Hvordan kan du utnytte råvarer og ingredienser bedre? Hvordan takler du stress, og hvordan retter du opp dine egne feil underveis? Hvordan klarer du å smake deg fram til perfeksjon? Og hvordan kan du ved hjelp av forberedelser og planlegging gjøre matlagingen enklere? I et utall oppskrifter gir de tre mesterkokkene i tillegg sine egne løsninger på utfordringene deltakerne møter i programmet, og formidler sine knep og tips. Boka presenterer også den endelige vinneren av MasterChef, Henriette Myre Hagelund, som her får anledning til å demonstrere sine ferdigheter, matfilosofi og favorittoppskrifter, samt sine erfaringer fra læreprosessen i programserien, side om side med læremestrene. Boka er gjennomillustrert med matbilder av Nordens ledende matfotograf Ingvar Eriksson – samt reportasjefoto av Sigurd Fandango, som har fulgt amatørkokkenes vei fra audition helt til den prestisjefylte finalen hjemme hos selveste Paul Bocuse i Lyon. Nominert til årets kokebok i 2010.
Bagatelle forside 288 xxx q85

Bagatelle -Hellstrøms siste måltid

Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Eyvind Hellstrøm
Photo: Trygve Indrelid
ISBN 9788203238451

OPPSKRIFTER

Østers - japonaise Kamskjell Laks -Salma laks, tartare og rå laks
Dette er den store boken om Eyvind Hellstrøms 27 år som kjøkkensjef på Restaurant Bagatelle. Den handler om de beste årene, Hellstrøms lidenskap og filosofi, norsk gastronomi og råvarer, leverandørene, Michelin-inspektørene og to stjerner i Guide Michelin. Om medarbeiderne, gjestene, vinkjelleren, morsomme opptrinn, rare episoder og mye mer. Historien om berømmelsen og "mytteriet" på Bagatelle er også med - og ikke minst oppskrifter på Hellstrøms mange signaturretter. Dette er en praktbok med de lekreste bilder.
Cover enklemenyer 288 xxx q85

Enkle & perfekte menyer

Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Eyvind Hellstrøm
Design: Ragge Strand
Photo: Sune Eriksen
ISBN 9788279003984
I denne boken gir mesterkokken Eyvind Hellstrøm deg inspirasjon til å skape den perfekte menyen for enhver anledning. Her vil du finne et rikt utvalg av sammensatte menyer med lettfattelige trinn-for-trinn-forklaringer. I tillegg får du gode vinforslag til hver enkelt rett samt uunnværlige tips som vil løfte retten til nye kulinariske høyder. Denne boken får enhver hobbykokk til å fremstå som en chef. Eyvind Hellstrøm – Enkle & perfekte menyer er en frydefull opplevelse for sansene. Den er vakkert illustrert med lekre og utsøkte fargefotografier som vil gi deg vann i munnen. Boken er en herlig oppgradering av Eyvind Hellstrøms bestselger Enkelt og perfekt fra 2002, krydret med historier fra Gode adresser.
Verdens beste hellstrom 288 xxx q85

Verdens beste - Eyvind Hellstrøm med verdens beste kokker og verdens beste laks

Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Eyvind Hellstrøm
Photo: Trygve Indrelid
ISBN 9788279003700
Eyvind Hellstrøm dro ut til verdens beste kokker for å la dem smake verdens beste laks. Èn etter èn måtte kokkene bare si seg enig: Verdens beste laks er norsk. Med på reisen hadde Eyvind med seg stjernefotograf Trygve Indrelid. Han bilder åpner dørene til fascinerende verdener. Han kommer tett på bokens Chefer, en makeløs stjernerekke fra Paul Bocuse, Michel Troisgros, Mathias Dahlgren til vår egen Bent Stiansen og Geir Skeie. Og mange flere. Kokkene er nærmest folkehelter i egne land. Hovedpersonen er likevel den norske laksen. Oppskriftene er enkle, inspirerende og får deg til å tenke i helt nye baner. Først gjennom denne boken vil derfor laksens smak, egenskaper og varisjonsmuligheter kunne nytes og verdsettes til det fulle.
Forside hh1 288 xxx q85

Inn med sølvskje – Bagatellemat gjort forståelig

Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Anne Kat. Hærland
Photo: Trygve Inderlid
ISBN 9788279002956
Jeg har en enorm bunke kokebøker, og det morsomste er å lage ting jeg aldri har laget før. Det jeg ikke synes er fullt så morsomt, er kokebøker som er totalt ubegripelige. Kokebøker som får meg til å føle meg dum. Selvsagt finnes det kokebøker på markedet som er så enkle at selv en komplett tomsing kan klare å følge dem, men der er jo ofte problemet at maten er dørgende kjedelig. Jeg har ikke noe behov for en inn med teskje-forklaring på hvordan man lager kjøttpudding. Norges muligens trøtteste middagsrett. Jeg vil ha det inn med sølvskje. Jeg vil ha fantastisk mat gjort forståelig. Jeg hadde lyst til å lære noen få av alle de tingene Eyvind Hellstrøm kan. Bagatelle i Oslo er den eneste restauranten i Norge med to stjerner i Guide Michelin, og Eyvind er mannen bak restauranten. Alle oppskrifter i denne boken er det Eyvind som har komponert, jeg har listet meg rundt ham og skrevet ned det han har gjort, også har jeg dratt hjem til mitt eget kjøkken og laget alle rettene en gang for å forsikre meg om at notatene stemte. Jeg har stilt en rekke dumme spørsmål og noen ganske gode, vi har ledd og jeg har lært masse. Jeg håper denne boken får deg også til å le, og selvfølgelig til å lære.
Lutefisk3 288 xxx q85

Lutefisk, pinnekjøtt og andre bagateller

Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Eyvind Hellstrøm
Photo: Trgve Inderlid
ISBN 9788279002581
Enkel, tiltrekkende kokebok om norsk tradisjonsmat som lutefisk og pinnekjøtt, som millioner av nordmenn lager og spiser høst og vinterstid. Tiltrekkende og emosjonelt tilfredsstillende. Boken inneholder oppskrifter på tradisjonell norsk julemat, enkelte av rettene tilberedt med en ny vri, og noen retter som passer til julen hentet fra andre kjøkken. Oppskriftene er delt inn etter forretter, hovedretter og desserter.
Ekteatmosfaere 288 xxx q85

Gode adresser ekte atmosfære og kultur i Europa

Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Eyvind Hellstrøm
Photo: Sune Eriksen
ISBN 9788279001775
Boken inneholder adresser til over 500 spisesteder i 30 byer i Europa. Spisestedene er innen alle kategorier; pizzeriaer, bistroer, brasserier, tapasbarer, markeder og butikker.
Bagateller for livsnytere 288 xxx q85

Bagateller for livsnytere – vin og mat i magisk kombinasjon

Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Eyvind Hellstrøm
Design: Tom Sandberg
Photo: Ragge Strand
ISBN 9788279002154
Boka viser deg hvordan du kan kombinere mat og vin på en elegant måte. Den tar utgangspunkt i enkel og klassisk matlaging og viser hvilke enkle grep og få ingredienser som får deg til å lykkes foran gjestene dine.
Godeadre forside 288 xxx q85

Gode adresser – Europa rundt med ganen som veiviser

Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Eyvind Hellstrøm
Photo: Sune Eriksen
ISBN 9788279001737
Boken inneholder adresser til over 500 spisesteder i 30 byer i Europa. Spisestedene er innen alle kategorier; pizzeriaer, bistroer, brasserier, tapasbarer, markeder og butikker.
Eyvindhellstrom enkeltperfekt1 288 xxx q85

Enkelt & perfekt – bagateller for alle

Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Eyvind Hellstrøm
Design: Ragge Strand
Photo: Sune Eriksen
ISBN 9788279001393
Uansett forkunnskaper og erfaring på kjøkkenet, får du enkle og perfekte menyer til små og store anledninger i denne boken. Boken har trinn-for-trinn forklaringer, uunnværlige knep og vintips. Har ordforklaringer og register.
Hellstrom2 288 xxx q85

Bagatelle

Forfatter: Eyvind Hellstrøm
Medarbeider: Eyvind Hellstrøm
Photo: Ragge Strand
ISBN 9788279000969
Forfatteren er chef på restauranten Bagatelle i Bygdøy allé i Oslo, og har oppnådd to Michelin-stjerner. Her avslører han noen av sine oppskrifter, basert på det franske kjøkkenet. Oppskriftene er forsøkt forklart trinnvis og med gjøremål i riktig rekkefølge. I tillegg til oppskrifter på forretter, hovedretter og desserter, er det også vinanbefaling til hver rett, noen basisoppskrifter og gjestespill der inviterte gjester kommer med sine oppskrifter. Med en oversikt over forfatterens favorittspisesteder i utlandet og register.