Locanda Verde

TypeAmerican
PrisnivåNormal
n

Det som er sikkert en fredagskveld i dette lokalet, er at du møter the Speed of the Sound of New York.

Det er ikke sikkert Robert de Niro står i døren og ønsker velkommen, han er definitivt ikke å finne på kjøkkenet og ikke den som forteller deg om dagens italienske spesialiteter når du endelig har fått plass ved bordet etter den obligatoriske ventetiden ved baren men kanskje med litt flaks kan du møte ham som en av gjestene en travel kveld. Det som er sikkert en fredagskveld i dette lokalet er at du møter the Speed of the Sound of New York. Alle snakker høyt og ustoppelig kakafonisk mens det spises Polpo alla plancha, Canelono al Forno, Lasagnette Verde, Paccheri, Grandmothers Ravioli, Tripe alla Parmigiana  gjennom kvelden. 

Like sikkert er at le chef, Andrew Carmellini, har lyktes i å instruere sine meksikanere, puertoricanere og alle dem som har funnet veien til restaurantkjøkkener på Manhattan for livets opphold, for spaghettiene, tagliatellene og alt som kommer til bordet er både vidunderlig varm mat og kokt perfekt "al dente". 

Forsiden av menyen prydes av et deNiro kunstverk noen år før han ble celebrity gjennom filmen Taxidriver. En suksess som la økonomisk grunnlag til restaurantinvesteringer senere. Det som også er sikkert er at Locanda Verde på hjørnet av Greenwich Hotel er en av hans mest vellykkede så langt, at vinlisten er svær og helt sikkert vil tilfredstille kresne connoisseurers ønsker i denne atmosfæren av maskulin gentlemens club. Hvis drømmen var en rolig romantisk liten italiensk restaurant har man definitivt kommet på feil sted.