San Sebastián

La det være sagt med det samme til dere som ikke har vært her enda; Den trivelige og travle baskerbyen mellom Bilbao og Biarritz er ikke verdens kulinariske mekka, men den er veldig nære på.

Omgitt av kulinarisk kreativitet i alle retninger og velsignet med stjernerestauranter, vertshus, asadors, tapaskneiper, pintxos, hull i veggen, bodegas og alle rare spisesteder i vrimmelen kan byen umiddelbart virke som en eneste stor godteributikk for voksne gastronauter.

Når det er sagt er byen også den perfekte for barnefamilier, venner på tur, elskende, gamle og unge og jeg tror selv grinebitere og gnagere vil lysne opp etter noen dagers forlystelse i gamlebyen eller langs den vidunderlig Playa de la Concha.

Når vi vandrer rundt i gamlebyen i San Sebastian, nesten uansett tid på døgnet, kan det virke som om spising, tygging, drikking og smaking er den viktigste baskiske folkesporten. Treningsstudioer og fitness-områder er ikke åpenbare selv om byen er overbefolket av spenstig ungdom, backpackere og andre rotløse på vandring  i sommermånedene. Blant hundrevis av pintxos-barer er det lett å gå seg vill i mylderet av serveringer av de små munnfullene.

Ikke alle er like spennende i det lange løp, men det er en fortettet stemning i den gamle bydelen etter hvert som døgnet og vinen legger et slør av tretthet og rus over seg.