Hellstrøm Sauser

En god saus på restaurant-vis tar ofte lang tid å lage, spesielt fordi man er avhengig av god kraft, råvarer og gode reduksjoner som base for sausen. Jeg har derfor laget en serie ferdige sauser for de dagene du ikke selv har tid, eller trenger en hjelpende hånd for å lykkes på kjøkkenet. Bon appetit!

 

Tilberedning i kjele

Klipp et hull i posen og hell sausen i en liten kjele. Varm sausen til koke- punktet under omrøring.

 

Tilberedning i vannbad
Legg de lukkede posene i kokende vann, skru ned varmen og la posene trekke (ikke koke) i 10 min. Åpne posene forsiktig med en saks og server.

 

2 poser á 2-3 porsjoner.

 

 

 

 

PRODUKTENE
Fiskesaus 580 xxx q85

Fisk- og skalldyrsaus

Smaken av den japanske sitronen Yuzu gir en spennende smaksvariant. Sausen skal kun varmes til kokepunktet under omrøring og kan tilsettes gressløk, kjørvel og andre milde friske urter rett før servering.

Peppersaus 580 xxx q85

Peppersaus

Denne klassiske sausen har balansert peppersmak og egner seg til pannestekt eller grillet kjøtt av biff eller gris. Den kan også lages som en perfekt viltsaus ved å tilsette en spiseskje av henholdsvis Dijon sennep og ripsgelé. 

Rodvinsaus 580 xxx q85

Rødvinsaus

Laget på den klassiske franske måten. Rødvin og kalvekraft i like mengder kokes med sjalottløk og aromater til god fyldig konsistens og frisk syrlighet. En perfekt saus til edle stykker av biffkjøtt, storvilt, lam, and og gris. Sausen skal kun varmes til kokepunktet under omrøring.